Velike kritike za Kovača: "Više to ne smije raditi"

Oglasio se legendarni Stefan Effenberg

Velike kritike za Kovača: "Više to ne smije raditi"

Endin Čaušević

Fudbaleri Bayerna poraženi su u prethodnom kolu njemačke Bundeslige na gostovanju kod berlinske Herthe sa 2:0.

Bavarci su odigrali jednu od najlošijih utakmica u posljednje vrijeme u Berlinu, te su zasluženo poraženi napustili glavni grad Njemačke. Nakon ove utakmice Bayern je pao na drugo mjesto tabele, a ispred njih je Borussija Dortmund koja ima jedan bod više.

Hrvatski stručnjak Niko Kovač koji je ljetos preuzeo klubu Bavarca našao se na velikom udaru navijača kluba. U njemačkim medijima oglasio se i legendarni fudbaler minhenskog kluba Stefan Effenberg koji je poručio Kovaču da ne smije toliko eksperimentisati sa sastavom.

"Kovač pravi nevjerovatan broj promjena i previše rotira fudbalere. Mora se prilagoditi nekoj prvoj postavi, a ne toliko mijenjati iz utakmice u utakmicu. Prerano je da ovoliko eksperimentiše jer sada mora da se fokusira na povećanju bodova nad rivalima, a ne da ih prosipa. Ne smije se desiti da toliko odmara Lewandowskog ili Jamesa Rodrigueza, a zna da je važna utakmica", rekao je nekadašnji veznjak Bavaraca.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

luks-02
Jedan još može ali dva balkanca na vodečim funkcijama zagarantiran neuspjeh.
9 8
Benjamingst
Kovac ako izgubi jos koju on ide iz Bayerna.
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti