Silva za pobjedu

Velika greška koštala Hoffenheim, City konačno do pobjede

Edmir Škorić

Manchester City je u drugom kolu Lige prvaka slavio u Sinsheimu protiv Hoffenheima sa 21.

U prvom kolu Građani su poraženi na Etihadu od Lyona s 2:1, a prije utakmice u Sinsheimu menadžer Pep Guardiola je govorio da je ovo "prvo od pet finala".

I nisu nimalo lako do pobjede došli Građani. Samo što je počeo meč, Belfodi je postigao pogodak za slavlje Hoffenheima, koji ipak nije dugo izdržao.

Već u sedmoj minuti je Sergio Aguero na asistenciju Leroya Sanea izjednačio na 1:1 i činilo se kako bi ipak gosti iz Manchestera mogli lako doći do pobjede.

U ostatku meča, City se dosta mučio, a i Hoffenheim je pokazao da nije slučajno dio ovog elitnog skupa.

David Silva je spasio City u 87. minuti, ali gosti bi trebali da se zahvale Poschu, koji je katastrofalno pogriješio u odbrani Hoffenheima.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

City sada ima tri boda, koliko i Hoffeheim, a u drugom meču ove grupe kasnije igraju Lyon i Šahtar.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.