Jedan od najuzbudljivijih igrača Evrope: Sancho u Dortmundu do 2022.

Napredovao za kratko vrijeme

Jedan od najuzbudljivijih igrača Evrope: Sancho u Dortmundu do 2022.

Borusija Dortmund potvrdila je da je talentovani mladi napadač Jadon Sancho potpisao novi ugovor sa klubom do 2022. godine.

Sancho (18) pridružio se Dortmundu kao besplatan igrač Manchestern Cityja u ljeto 2017. godine kako bi mogao igrati vrhunski fudbal jer za to nije imao priliku kod Guardiole iako je važio za talenta.

Postao je dio prvog tima "Milionera", odigrao je 12 utakmica u Bundesligi prošle sezone i pet ove, sa po jednim golom i ove i prošle sezone.

"Veoma mi je drago što sam odlučio da dođem u Dortmund prije više od godinu dana, jer se sve ispostavilo kao istina: Ovaj grad živi fudbal kao nijedan drugi, a mladićima u BVB-u se daje prilika", rekao je Sancho.

"Ovdje se odlično razvijam, potpuno sam sretan i zadovoljan i ponosan što sam dio ovog tima. ovdje mi je zaista odlično!"

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Jadon Sancho je sigurno jedan od najuzbudljivijih igrača u Evropi. Uz produženje ugovora, uzimamo u obzir njegov veoma pozitivan razvoj", rekao je sportski direktor Michael Zorc.

Sancho je dio trenda koji upražnjavaju mladi engleski fudbaleri. Reiss Nelson, Ademola Lookman i Mandela Egbo, također su u posljednjih nekoliko sezona pravili iste poteze, iz Engleske odlazili u Njemačku.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi