Fantastična partija protiv Viktorije Plzen

To je naš Dijamant: Džeko prvi igrač iz BiH koji je postigao hat-trick u Ligi prvaka

Bh. Dijamant Edin Džeko je večeras odigrao fantastičan meč protiv Viktorije Plzen u okviru Lige šampiona. 

Njegova Roma je slavila sa visokih 5:0, a Džeko je postigao čak tri gola. Dijamant je mrežu češke ekipe tresao u 3., 40. i 90. minuti i na taj način se upisao u historiju, po ko zna koji put.

Naime, Dijamant je večeras upisao svoje ime među dva rekorda. Kao prvo, postao je prvi napadač Rome koji je u historiji kluba postigo hat-trick u Ligi prvaka, a kao drugo postao je prvi Bosanac i Hercegovac kojem je to pošlo za rukom.

Zanimljivo, Džeko je sada prvi strijelac Lige prvaka skupa sa Messijem i Dybalom. Sva trojica su postigla po tri pogotka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.