One Man Show na Olimpicu: Džeko uništio Viktoriju!

Liga prvaka, grupa G

One Man Show na Olimpicu: Džeko uništio Viktoriju!

Ekipa Rome je večeras pregazila Viktoriju Plzen sa visokih 5:0 u okviru 2. kola grupne faze Lige prvaka, dok je u istom terminu Real Madrid doživio poraz na gostovanju protiv CSKA Moskve sa 1:0. 

Kriza rezultata je očigledno iza Rimljana kojima je ovo bila treća uzastopna pobjeda u svim takmičenjima kojom su definitivno isprali gorak ukus u ustima poslije praza u prvom kolu protiv Real Madrida na Bernabeu.

Roma je večeras potpuno dominirala i povela je već nakon tri minute kada je bh. kapiten Edin Džeko poslije asistencije Kolarova pogodio za 1:0. Kasnije se ušlo u nešto mirniji tok susreta, pa se na prvu narednu šansu čekalo sve do 29. minute kada je sjajni Cengiz Under fantastičnim udarcem sa oko 20-ak metara zatresao prečku. To je bio samo uvod u ono što će se desiti u 40. minuti. Under je ubacio loptu u peterac gostiju gdje se fantastično snašao Edin Džeko, primio loptu i zakucao je iza leđa protivničkog golmana za 2:0. Odmah nakon toga Florenzi je imao stopostotnu šansu, ali mu je šut odbranio golman Kozacik. Treba reći da je u toj situaciji mogao da doda do Džeke.

U nastavku susreta Džeko je vrlo brzo mogao do hat tricka, ali mu je šut iz sjajne prilike odbranio Kozacik. Ipak, do kraja susreta dva sjajna krilna igrača Rome Under i Justin Kluivert su pogađali mrežu protivnika za 4:0. Za kraj meča hat trick je postao fantastični Džeko koji je glavom pogodio za konačnih 5:0. Dijamant je nakon meča odnio loptu kući.

U drugom meču ove grupe CSKA Moskva je napravila veliko iznenađenje jer je na domaćem terenu porazila Real Madrid sa 1:0. Jedini gol na susretu postigao je Nikola Vlašić u 2. minuti. Real je bio daleko opasniji i puno više prijetio, ali do gola nije uspio da dođe. Inače, ovo je već treći uzastopni meč za Kraljeve u svim takmičenjima na kojem nisuz uspjeli da postignu gol.

U ovoj grupi CSKA je lider sa četiri boda, dok Real i Roma imaju po tri.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

daca
Imaš naklon majstore kao i uvijek ...Aferim
27 0
GGMU
Doktoreee
21 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi