Idu u četvrtfinale Kupa biH

Penali obilježili osminu finala: Široki slavio protiv Slobode

Endin Čaušević, foto: Emir Dindić

Fudbaleri Širokog Brijega plasirali su se u četvrtfinala Kupa BiH nakon što su danas na Tušnju bili bolji od Slobode poslije penala.

Tuzlanski klub je odlično otvorio večerašnju utakmicu i već u osmoj minuti stigao do prednosti. Veliku grešku zadnje linije Širokog Brijega iskoristio je Vidović koji je pogodio za 1:0 i slavlje domaćih navijača.

Široki je nakon primljenog gola zaigrao mnogo bolje. U 16. minuti zaprijedio je Čabraja nakon kornera, ali lopta odlazi preko gola. Ipak, samo minutu kasnije gosti su poravnali na 1:1, a u listru strijelaca upisao se Popović.

Do kraja prvog dijela Sloboda je imala incijativu na sredinu terena i nekoliko solidnih pokušaja, ali ostalo je 1:1. Nakon desetak minuta igre u drugom dijelu rasplamsala se igra. Sloboda je opasno zaprijedila u 54. minuti preko Vidovića, da bi odmah nakon toga Čorić uputio pravu bombu s 35 metara, ali je Vukliš odbrani.

Nedugo nakon toga tuzlanski klub je imao prilike preko Vidovića i Hadžanovića, da bi najveću šansu domaći imali u 70. minuti. Vidović je pokušao glavom, a Bilobrk je krajnjim naporom izbacilo loptu s gol-linije. Nakon ove prilike opao je tempo igre i bilo je izgledno da ćemo putnika u četvrtfinale saznati nakon penala.

Prvi penal za Slobodbu izveo je Vidović, ali je pogodio prečku. S druge strane Eliomar je pogodio i doveo goste u prednost od 1:0. Alispahić je poravnao na 1:1 u penal seriji, ali Perković pogađa potom za 1:2. Odgovornost za Slobodu preuzeo je Baraban koji je izjednačio na 2:2.

Kovačić zatim pogađa za 2:3, no odmah Smajić poravnava na 3:3. Naredni izvođač za Široki bio je Ćorić koji pogađa za 3:4, ali Ignjatović je onda bio siguran za Slobodu za 4:4. Odlučujući penal za gost izveo je Jurić koji je pogodio za 5:4 i tako odveo Široki u četvrtfinale!

Kup BiH, osmina finala:

Sloboda - Široki Brijeg 1:1 nakon penala 4:5 (Vidović 8'/Popović 17')

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

FK Sloboda: Vukliš, Adžem, Pršeš, Husejinović, Baraban, Ivetić, Beganović, Vidović, Hadžanović, Alispahić, Ignjatović.

NK Široki Brijeg: Bilobrk, Kožul, Matić, Ćorić, Čabraja, Babić, Popović, Kovačić, Perković, Bagarić, Marković.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.