Legendarni Roy Keane poručio

"United je pun plačljivaca, Mourinhu neka je Bog na pomoći"

Treneru Manchester Uniteda Joseu Mourinhu ovih dana stižu brojne poruke, a jednu, onu pozitivnu po njega, je poslao legendarni igrač ovog kluba Roy Keane.

United je u seriji vrlo slabih rezultata i Jose Mourinho se vjerovatno nalazi pred otkazom, a jedan od onih koji su na njegovoj strani, odnosno nisu na strani igrača, je nekadašnji vezni igrač Roy Keane.

On kaže da u timu ima puno plačljivaca.

"Ako ste igrač Manchester Uniteda, ako obučete taj dres i izađete na teren, a ne date 100 posto jer ste u svađi sa trenerom, onda neka je Mourinhu Bog na pomoći", počeo je Keane i dodao:

"Govorim uopšteno o igračima. Igrači koji su ljuti na trenera i ne žele da treniraju kako treba jer im nešto smeta su za mene obični plačljivci. U klubu ima puno plačljivaca. Kada izađete na teren, igrate za svoj ponos, za svoju porodicu, za grad. Ne brinite šta trener govori o vama, izađite i igrajte. Dok traje utakmica, igrajte sa energijom, sa duhom", dodao je Keane.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.