Foto: EPA

Seo se vratio na teren nakon pauze

Legenda Arsenala oplela po Kolašincu: "Veliki je problem..."

Sead Kolašinac nakon više od dva mjeseca pauze vratio se na teren i zaigrao sinoć u pobjedi Arsenala nad Qarabagom. (3:0)

Reprezentativac naše zemlje je u sinoćnjem meču Evropske lige zauzeo mjesto u startnoj postavi, ali partija koju je pružio malo koga je oduševila. Kritike na račun bh. nogometaša nakon utakmice imao je i legendarni Arsenalov defanzivac Martin Keown, koji je u razgovoru za BT sport kazao, između ostalog, kako je Kolašinac slabost Topnika.

"Ako gledamo odgovornost u odbrani, Kolašinac je bio veliki problem za Arsenal. Ispadao je, njegov govor tijela je bio potpuno pogrešan, nije bio u liniji s ostatkom tima. Izgledao je veoma ranjivo", kazao je Koewn, pa nastavio:

"Pokazivao je saigračima na igrače koje je on trebao pokrivati. On je igrač koji želi više igrati u napadu, a ne u defanzivi i kao takav predstavlja slabost za Arsenal", dodao je.

Iz razloga što trenutno još nije na nivou Kolašinca na spisak nije uvrstio ni selektor bh. reprezentacije Robert Prosinečki.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.