Arsenal uvjerljiv, preokreti Milana, Bayera i Salzburga
(Foto: EPA)

Evropska liga, 2. kolo

Arsenal uvjerljiv, preokreti Milana, Bayera i Salzburga

M. Šljivak

Drugo kolo Evropske lige donijelo je dosta zanimljivih duela, a favoriti su uglavnom lagano došli do pobjeda.

Arsenal je gostovao u Azerbejdžanu kod Qarabaga i na kraju je slavio uvjerljiv trijumf sa 0:3. Pogađali su Sokratis, Smith-Rowe i Guendouzi, a u ovom meču se na teren nakon povrede koljena vratio Sead Kolašinac koji je odigrao kompletan meč.

Milan je do 70. minute gubio od Olympiakosa na San Siru sa 0:1, ali je na kraju slavio pobjedu od 3:1.

Guerrero je u 14. minuti doveo tim iz Pireja u vodstvo, ali je dvostruka izmjena Gennara Gattusa iz 54. minuti donijela rezultat.

U igru su ušli Calhanoglu i Cutrone i upravo su oni režirali preokret. Cutrone je upisao dva gola, Calhanoglu dvije asistencije, a u strijelce se još upisao i Gonzalo Higuain za 3:1.

Bayer Leverkusen je sa 4:2 savladao AEK Larnacu.

I u ovom susretu su gosti vodili, ali na kraju su Apotekari ipak pokazali da su jači tim i slavili su pobjedu uz dva gola rezerviste Alarija, te po jednim Havertza i Brandta. Trickovski i Raspas su pogađali za goste.

Salzburg je sa 3:1 savladao Celtic.

Gosti su vodili od druge minute golom Edouarda, ali su domaći u drugom poluvremenu sa dva gola Dabbura i jednim Minamima došli do preokreta i pobjede. Smail Prevljak i Darko Todorović nisu ulazili u igru.

Evropska liga:

Milan - Olympiakos 3:1
Bayer - AEK Larnaca 4:2
Betis - Dudelange 3:0
Bordeaux - Kopenhagen 1:2
Fenerbahče - Trnava 2:0
Qarabag - Arsenal 0:3
Rosenbor - RB Leipzig 1:3
Salzburg - Celtic 3:1
Vorskla - Sporting 1:2
Zenit - Slavia 1:0
Zurich - Ludogorets 1:0

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi