Pogađali Čataković, Tandir i Mustedanagić

Slovačka: Kolo u znaku bh. nogometaša

Veliki pečat u današnjim utakmicama 11. kola slovačkog šampionata dali su bh. nogometaši.

Trenčin je pred svojim navijačima poražen od Michalovce rezultatom 2:1, a u ovom susretu domaćem timu nije pomogao ni fantastični Čataković koji se upisao u strijelce.

Do prednosti prvi su došli gosti, tačnije u 54. minuti kada je mrežu Trenčina zatresao Carillo, ali samo deset minuta kasnije uslijedio je izjednačenje za koje se pobrinuo upravo Čataković. Čatakovićev tim u nastavku, ipak, nije došao do preokreta već je i izgubio golom koji je u 76. minuti postigao Sulley.

Za razliku od Čatakovića, razloga za slavlje imali su Tandir i Mustedanagić koji su sa svojim Ružomberokom slavili protiv Nitre.

Potražite više informacija na temu Fortuna liga:

Iako je Nitra prva povela preko Vestenickyja, do kraja poluvremena Ružomberok je preokrenuo rezultat golovima Tandira i Gal-Anderzlyja. Dominirali su domaći i u nastavku meča, što im se isplatilo u sudijskoj nadoknadi drugog poluvremena kada je konačnih 3:1 postavio Mustedanagić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.