Tandir i Čataković dominiraju u Slovačkoj

Novi golovi bh. napadača

Tandir i Čataković dominiraju u Slovačkoj

Bh. nogometaši Ismar Tandir i Hamza Čataković nastavili su sa dominacijom u slovačkom šampionatu.

Tandirov Tužomberok je u sklopu 9. kola Fortuna lige savladao Podbrezovu s visokih 2:0, a junak u pobjedi upravo je bio mladi bh. nogometaš koji je postigao dva pogotka.

Najprije je Tandir protivničku mrežu zatresao u 41. minuti, a već dvije minute poslije bilo je 2:0 na semaforu, ovoga puta zahvaljujući autogolu Barana. U drugom poluvremenu viđen je još jedan gol u mrežu Podbrezove, a konačnih 3:0 je postavio Tandir.

Razloga za slavlje imao je i Čataković, čiji je Trenčin kao domaćin s minimalnih 1:0 savladao Zlate Moravce. Jedini gol na meču je viđen u 28. minuti, a postigao ga je upravo Čataković.

Potražite više informacija na temu Fortuna liga:

Sa nova dva pogotka Tandir je izbio na drugo mjesto liste strijelaca sa ukupno sedam pogodaka, dok Čataković ima dva manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi