Jose nakon meča

Mourinho: Previše je tu zla

Edmir Škorić

Nakon jako važne pobjede nad Newcastleom (3:2), menadžer Manchester Uniteda Jose Mourinho govorio je za BT Sport.

United je gubio 2:0 poslije samo desetak minuta igre na Old Traffordu, ali je u posljednjih 20-ak došao do velikog preokreta nakon golova Mate, Martiala i Sancheza.

Bilo je to veliko olakšanje za sve, za Mourinha i igrače, jer da nisu uspjeli dobiti doslovno bi ih razapeli mediji na Otoku i navijači Uniteda.

"Nije lako igračima. Nije to lako ni za mene, ali mislim da je život napravljen od iskustava. Neka su nova, a neka su dejavu", kazao je Mourinho za BT Sport.

"Ovo večeras je novo, čini me ne samo boljim menadžerom nego i osobom. Razumijem stvari u ljudskoj prirodi bolje nego prije, ali previše je zla u nečemu što bi trebalo da bude lijepo. S tim se nosim s nekom tugom. Zreo sam, nosit ću se s tim", poručio je Jose.

Zanimljivo da je dvojicu igrača izveo jer su se uplašili situacije.

"Marcus Rashford je bio tužan, Scott McTominay je bio uplašen na terenu".

Govorio je malo više o samoj utakmici.

"Dogodilo se da smo počeli s dosta nervoze, nismo znali da se nosimo s pritiskom. Svaka situacija oko našeg šesnaesterca bila je opasna. Paničarili smo i griješili. Na poluvremenu smo razgovarali, u drugom su svi ušli s nekom vrstom samopouzdanja, s različitim uvjerenjima i svi su željeli pobjedu".

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Nogomet je nogomet, svaki rezultat je moguć i eto to ste upravo vidjeli večeras. Gubili smo 2:0 na poluvremenu, a na kraju smo slavili. Ponosni smo", tvrdi Portugalac.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.