Rezervisti spasili Mourinha, United pokazao karakter!

Od 0:2, do 3:2 protiv Newcastlea

Rezervisti spasili Mourinha, United pokazao karakter!

Posljednji meč današnjeg programa 8. kola Premier lige odigran je na Old Traffordu, gdje je Manchester United u sjajnoj utakmici savladao Newcastle sa 3:2.

Utakmica je počela katastrofalno za domaće. Igrao se 7. minut kada je Kenedy doveo Newcastle u vodstvo od 1:0, da bi samo tri minute kasnije Muto povisio na 2:0. U obje situacije je odbrana Crvenih đavola djelovala krajnje amaterski, pa je Mourinho bio prinuđen da reaguje.

Već u 19. minuti utakmice, Mourinho je u grčevitom pokušaju da koliko-toliko spasi svoj ugled, a možda i posao, iz igre izveo stopera Baillyja i ubacio ofanzivnog Matu. Kasnije će se ispostaviti da nije pogriješio, iako United ni nakon njegovog ulaska u igru nije izgledao ništa mnogo bolje nego do tada.

Ipak, u 70. minuti je upravo Mata uspio pogoditi i vratiti nadu Unitedu, a šest minuta nakon toga domaći se u potpunosti vraćaju u meč. Pogba je fantastično uposlio Martiala, koji efektno pogađa za 2:2.

Želio je United do kraja utakmice doći do potpunog preokreta, krenuo je sa opasnim napadima ali se Newcastle dobro branio sve do 90. minute kada je još jedan rezervista Alexis Sanchez zabio za veliki preokret i pobjedu koja bi mogla popraviti atmosferu na Old Traffordu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Manchester United je konačno prekinuo seriju od četiri utakmice bez pobjede u svim takmičenjima i došao je do prve pobjede na svom terenu još od 10. augusta i prvog kola Premier lige, kada je bio bolji od Leicestera.

Zahvaljujući ovoj pobjedi, United je zasjeo na osmo mjesto na tabeli sa 13 bodova, dok je Newcastle i dalje na očajnom 19. mjestu sa samo dva boda.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

GGMU
Idemo momci jel tesko svaku utakmicu odigrat kao ovo drugo poluvrijeme IDEMOOOOOOO OOO UNITEDDDD
17 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi