Ponosan na Dagestanca

Neumorni Amerikanci osudili Khabiba jer je rekao da je dobio poziv od Vladimira Putina

Endin Čaušević

Ljubitelji UFC-a jutros su mogli pratiti pravi spektakl u borbi Khabiba Nurmagomedova i Conora McGregora.

Na kraju pobjedu je slavio Khabib koji je odbranio pojas lake kategorije, ali je onda napravio haos. On je preskočio kavez i počeo se tući sa Conorovim timom koji ga je žestoko vrijeđao tokom borbe. Dagestanca su uspjeli nekako smiriti, a policija je uhapsila tri člana njegove ekipe.

Khabib se nakon svega pojavio na press konferenciji i poručio da mu nije jasno kako svi pričaju o tome da je on preskočio ogradu, a niko ne spominje vrijeđanje njegove vjere, države i porodice. Također, otkrio je da se odmah nakon meča čuo s predsjednikom Rusije, Vladimirom Putinom, koji mu je čestitao i poručio da je ponosan na njega.

Američke medije je naljutilo to što je Khabib rekao na press konferenciji da ga je zvao Putin, te su to shvatili kao provokaciju i pored svega što se desilo još su ga osudili i za to. No, sasvim je jasno da Khabib nije imao namjeru nikoga da provocira s tim, te je samo rekao da je predsjednik njegove države sretan i ponosan zbog pobjede.

"Vladimir Putin me upravo zvao i čestitao mi i rekao da je ponosan na mene", rekao je, između ostalog, Khabib.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.