ACB liga

Real nevjerovatnom završnicom pobijedio Unicaju

Midhat Šljivak

Košarkaši Reala pobijedili su Unicaju 89:82 u derbiju 3. kola ACB lige.

Tim iz Malage je odlično ušao u meč. Poveli su sa 11:4, ali je do kraja prve dionice Real dominirao i nakon prve dionice imao je šest poena prednosti 21:15.

Dominirali su Kraljevi u drugoj dionici. Imali su u jednom trenutku u 15 poena prednosti, a na odmor su otišli sa plus 12, 48:36.

Iako je Real većim dijelom trećeg perioda imao dvocifrenu razliku Unicaja je napravila sjajnu seriju u samoj završnici ovog dijela meča. Napravili su 14:0 i u posljednji period su oni ušli sa plus dva, 62:64.

Posljednja dionica donosi rezultatsku klackalicu. Kada je Unicaja otišla na plus četiri 77:81 činilo se kako će uspjeti da dođu do trijumfa.

Međutim, u samom finišu velika serija Reala. Kraljevi su uspjeli da naprave seriju od 12:1 i na kraju su uspjeli da slome Unicaju i da dođu do pobjede.

Walter Tavares je predvodio Real sa 14 poena i 11 skokova, Campazzo je dodao 13, a po 10 su ubacili Randolph, Reyes i Carroll.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Sa druge strane kod Unicaje je Milosavljević ubacio 15, Shermadini je dodao 13, Roberts 12, a Wiltjer 11 koševa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.