Lietuvos Rytas slavio protiv Unicaje

Utakmicom grupe D između Rytasa i Unicaje počeo ovosezonski Eurocup

Lietuvos Rytas slavio protiv Unicaje

Novo izdanje Eurocupa večeras je počelo srazom bivših Euroligaša Lietuvos Rytasa i Unicaje, a nakon preokreta litvanska momčad je slavila pobjedu od 80:72. Otvorio je Rytas dobro utakmicu, dobio prvu četvrtinu 20:13 i činilo se da će lako slaviti. 

Gosti iz Malage predvođeni prošlosezonskim centrom Zvezde Mathiasom Lessortom su stigli i prestigli prednost Litvanaca do poluvremena, a tijekom 3/4 prednost Unicaje pela se i do 8 koševa prednosti.

Ipak, novopečeni litvanski reprezentativac Bendzius uz Kayrisa i Suttona do kraja trećeg perioda utakmicu uvode u egal, a posljednja četvrtina je protekla u dominaciji Lietuvosa koji je na kraju došao do vrijedne pobjede protiv jakog tima iz Malage.

Bendzius sa 18, te Kayris sa 15 i Sutton s 12 najbolji kod pobjednika, dok je uz Lessortovih 16 jedini dvocifren kod Unicaje bio Roberts sa 13 koševa.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi