Real pregazio Valenciju, a za sve je kriva treća dionica

Kraljevi dominirali u trećoj dionici

Real pregazio Valenciju, a za sve je kriva treća dionica

E. Škorić

U drugom kolu španske ACB lige Real Madrid je slavio u Valenciji sa 88:70.

Real je bio favorit na ovom gostovanju i na kraju je došao možda do lakše pobjede nego se to prije meča smatralo.

Prva dionica bila je tijesna, tek plus dva za Kraljeve (28:26), na poluvremenu je bilo plus 4 i sve je to bilo 'tu negdje', a onda je stigla treća dionica.

Nakon što su u prve dvije ubacili 41 poen, u trećoj su domaći košarkaši ubacili svega pet, a primili 21 poen i bilo je jasno da pobjeda ide Realu.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Real je ostvario pobjede u oba meča, Valencia je na 0-2.

Llull je večeras ubacio 17 poena i dodao 6 asistencija, Randolph 14 uz 9 skokova, Causeur 12, Fernandez 11, a po 10 Tavares i Deck. Kod domaćih je Dubljević ubacio 15 uz 9 skokova, dvocifreni su još bili Doornekamp sa 1 i Thomas sa 10 poena.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi