Otkudi im on?

Mourinho traži pojačanje u odbrani, a čelnici kluba dovode igrača kojeg ni u snu ne želi

Endin Čaušević

Fudbaleri Manchester Uniteda u subotu su na Old Traffordu pobijedili Newcastle nakon preokreta sa 3:2.

Crveni đavoli su odigrali veoma očajno prvo poluvrijeme nakon kojeg su gosti vodili sa 2:0. Činilo se tada da će to biti još jedna katastrofa ekipe Josea Mourinha, no u nastavku su mnogo bolje zaigrali i nakon nevjerovatnog preokreta došli do pobjede.

Mourinho je u prvom dijelu bio bijesan na svoju odbranu koja je napravila dvije očajne greške, a ceh je platio Eric Bailly koji je izašao nakon 20 minuta igre. Engleski mediji špekulišu da United želi u januaru dovesti pojačanje u odbrani, te da je to sada prioritet.

Međutim, navijači Uniteda su razočarani jer se najviše špekuliše da njihov klub želi dovesti vremešnog Andreasa Granqvista. Švedski defanzivac je nedavno proslavio 33. rošendan, a trenutno igra za Helsingborg.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, navodno je Mourinho rekao da želi pojačanje u odbrani, ali čelnici kluba očito ne žele da mu izađu u susret, jer dovođenje Granqvista teško da će nešto popraviti.

"Postoji interes i to je tačno. Čast mi je što me povezuju s tako velikim klubom i vidjet ćemo šta će biti u januaru. Tada će biti na klubovima da se dogovore jer moj odgovor se već zna", rekao je Granqvist.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.