Nisu dali gola 473 minute

U ligama petice samo je Dijon ovom trenutku u većoj krizi od Reala

Edmir Škorić

Teško je naći tim u Ligi petica koji je gori od Real Madrida u ovom trenutku, odnosno da je u lošijoj formi, ali ipak postoji jedan.

Pedantni statističari su došli do podatka da je francuski Dijon jedini tim koji je u lošijoj formi od Real Madrida u posljednje vrijeme.

Dijon je 473 minute bez datog gola, što je 28 minuta više od Reala, koji je vezao četiri utakmice bez da je zatresao mrežu protivnika, a to se zaista rijetko dešavalo u povijesti ovog kluba.

Dijon je posljednji put postigao gol 15. septembra u 3:1 porazu od Angersa, a nakon toga su poraženi od Lyoan s 3:0, Strasbourga 3:0 i Amiensa 1:0.

Što se Real Madrida tiče, on je ovog vikenda poražen od Alavesa s 1:0, prije toga od CSKA u Moskvi istim rezultatom u Ligi prvaka, pa je imao 3:0 poraz od Seville, a prije toga je igrao 0:0 s Atleticom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Posljednji gol Real je postigao u remiju s Athleticom (1:1) na San Mamesu, također 15. septembra.

Zanimljivo da je i pored ovakve krize Real samo na dva boda od vodeće Seville u La Ligi, dok Barcelona i Atletico imaju tek bod više. I Barcelona je u ozbiljnoj krizi, no za razliku od izabranika Julena Lopeteguija, Kataonci u svakom meču barem zabiju gol.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.