Paco se preporodio u Borussiji

"Morao sam pobjeći od Messija i Suareza, nije mi bilo druge"

Španski napadač Paco Alcacer bilježi nevjerovatan start sezone u novom klubu Borussiji iz Dortmunda.

Vjerovali ili ne, Paco je za Borussiju postigao šest golova u Bundesligi a ukupno je odigrao samo 81 minutu. Zaigrao je na tri utakmice, a u prosjeku zabija gol svakih 14 minuta.

Sjajni napadač se doslovno preporodio u Borussiji u koju je stigao na posudbu iz Barcelone, gdje se nije uspio naigrati u protekle dvije godine.

"Tokom ljeta sam donio odluku da odem u neki drugi klub gdje ću konačno da igram, a izbor je pao na Borussiju. Nije mi bilo druge nego da odem, jednostavno sam morao pobjeći od Messija, Suareza i Coutinha. To su igrači svjetske klase koji su imali prednost ispred mene u Barceloni i bilo mi je veoma teško računati na neku minutažu pored njih", započeo je Alcacer, te nastavio:

"Od prvog dana u Borussiji sam odlično prihvaćen i zaista mislim da sam napravio najbolji mogući potez. Ne poznajem jezik, ali svi saigrači mi izlaze u susret šta god da mi zatreba".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Osim šest golova u Bundesligi čiji je najbolji strijelac, Paco Alcacer je dodao i jedan gol u Ligi prvaka protiv Monaco.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.