"Niko nije patio za reprezentacijom kao Lionel Messi"

Sampaoli se konačno oglasio

"Niko nije patio za reprezentacijom kao Lionel Messi"

Endin Čaušević

Reprezentacija Argentine doživjela je blamažu na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a navijači u ovoj zemlji su za neuspjeh optužili selektora Jorgea Sampaolija.

Sampaoli je tokom Mundijala dosta eksperimentisao sa sastavom Gaučosa što je na kraju koštalo ovu selekciju jer su se od nastupa na ovom takmičenju oprostili već u osmini finala. Argentinci su najviše kritikovali Sampaolija koji je odbijao da napusti klupu ove selekcije, ali je na kraju bio primoran da to uradi.

Na meti kritika bio je i Lionel Messi, ali su mnogi shvatili da on jednostavno ne može sam igrati. Nakon nekoliko mjeseci šutnje Sampaoli se konačno oglasio u javnosti i upravo je komentarisao Messija za kojeg se ne zna da li će opet igrati za Argentinu.

"Za mene je bilo nevjerovatno iskustvo da treniram Lionela Messija. Kada sam vidio koliko je on predan treninzima i motivisan dosta sam se iznenadio. Messi mnogo pati kada gubi i nevjerovatno je predan svojoj reprezentaciji. Niko nije patio za reprezentacijom i dešavanja u ekipi kao Leo", poručio je Sampaoli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi