Kraljevi su tokom ljeta ostali bez čudesnog Luke Dončića. Međutim, i dalje raspolažu zaista čudesnim rosterom koji je ponovo kandidat za naslov prvaka (Foto: EPA)

Real slavio

Šampion se poigrao sa Darussafakom

Midhat Šljivak

Šampion Evrope madridski Real uvjerljivom pobjedom nad Darussafakom 109:93 je započeo odbranu naslova prvaka.

Kraljevi su bili apsolutni favoriti u ovom meču, a to su na terenu i pokazali, pa turski tim nije imao nikakve šanse da dođe do iznenađenja.

Real je vodio od prve do posljednje minute. Razlika je već u uvodnim minutama otišla na dvocifrenu, da bi već do poluvremena Real otišao na 15 razlike, 53:38.

Imao je Real u nastavku konstantno preko 20 poena prednosti. Prednost je išla do maksimalnih 24, a tek u samom finišu malo je domaći tim pao i Darussafaka je uspjela da smanji zaostatak na konačnih minus 16.

Šestorica košarkaša Reala bila su dvocifrena u ovom meču. Predvodio ih je Anthony Randolph sa 16 poena, dok je na drugoj strani Ray McCallum ubacio 18.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.