Real nevjerovatnom završnicom pobijedio Unicaju

ACB liga

Real nevjerovatnom završnicom pobijedio Unicaju

M. Šljivak

Košarkaši Reala pobijedili su Unicaju 89:82 u derbiju 3. kola ACB lige.

Tim iz Malage je odlično ušao u meč. Poveli su sa 11:4, ali je do kraja prve dionice Real dominirao i nakon prve dionice imao je šest poena prednosti 21:15.

Dominirali su Kraljevi u drugoj dionici. Imali su u jednom trenutku u 15 poena prednosti, a na odmor su otišli sa plus 12, 48:36.

Iako je Real većim dijelom trećeg perioda imao dvocifrenu razliku Unicaja je napravila sjajnu seriju u samoj završnici ovog dijela meča. Napravili su 14:0 i u posljednji period su oni ušli sa plus dva, 62:64.

Posljednja dionica donosi rezultatsku klackalicu. Kada je Unicaja otišla na plus četiri 77:81 činilo se kako će uspjeti da dođu do trijumfa.

Međutim, u samom finišu velika serija Reala. Kraljevi su uspjeli da naprave seriju od 12:1 i na kraju su uspjeli da slome Unicaju i da dođu do pobjede.

Walter Tavares je predvodio Real sa 14 poena i 11 skokova, Campazzo je dodao 13, a po 10 su ubacili Randolph, Reyes i Carroll.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Sa druge strane kod Unicaje je Milosavljević ubacio 15, Shermadini je dodao 13, Roberts 12, a Wiltjer 11 koševa.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi