Francuz okrenuo novi list u karijeri

Henry: Jedva čekam da upoznam igrače i započnem s radom

Nekada sjajni francuski nogometaš Thierry Henry imenovan je danas zvanično za novog trenera Monaca.

Za Henryja to je ujedno i prvi samostalni trenerski angažman, i to u klubu s kojim je kao igrač osvojio naslov prvaka države još 1997. godine, a na klupi Monaca će naslijediti Leonarda Jardima kojem je poslije serije loših rezultata uručen otkaz.

Nakon što se Monacu obavezao na trogodišnju vjernost, Henry je izjavio kako se raduje izazovima u novom klubu.

"Prvenstveno želim zahvaliti Monacu na ukazanoj prilici da treniram klub koji mi jako mnogo znači. Jako sam sretan što sam se vratio u Monaco i odlučan sam prihvatiti se izazova. Jedva čekam upoznati se s igračima i započeti s radom", kazao je Henry.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Kneževi se nakon devet kola nalaze na 18. poziciji u Ligue 1 sa svega šest osvojenih bodova, tako da pred Henryjem nije nimalo lagan zadatak, no u klubu vjeruju da će izvući momčad iz letargije.

Podsjećamo, Henry je prethodno radio kao pomoćnik Robertu Martinezu u reprezentaciji Belgije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.