Prepoznajete li ovog mladića u dresu Monaca? Da, to je Henry!
(Foto: EPA) Monaco je danas i zvanično saopštio da je Thierry Henry novi trener ekipe, te da je dogovorena trogodišnja saradnja.

Godine su učinile svoje

Prepoznajete li ovog mladića u dresu Monaca? Da, to je Henry!

Monaco je danas potvrdio da je novi trener ekipe Thierry Henry, pa se tako legendarni Francuz vratio u klub u kojem je počeo svoju profesionalnu fudbalsku karijeru.

Thierry Henry je nakon posla u stručnom štabu Belgije u Monacu, sa kojim je dogovorio trogodišnju saradnju, dobio prvi samostalni trenerski angažman.

Inače, Henry je 1992. godine stigao u omladinski pogon Monaca. Ubrzo je prekomandovan u juniorsku ekipu, da bi se prvom timu pridružio 1994. godine. Bio je dijelom ekipe koja je tri godine kasnije osvojila naslov prvaka Francuske.

Iako se 41-godišnji Thierry Henry "dobro drži", ipak je drastična njegova transformacije od dana kada je nosio dres Monaca do danas kada je postao trener ove ekipe - što pokazuje njegova prva "sličica" iz sezone 1996/1997.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Nakon Monaca, Henry je nastupa za Juventus, Arsenal, Barcelonu i NY Red Bullse, a najdublji trag je ostavio svakako u dresu londosnkih Topnika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi