Borna Ćorić je bio sjajan u Šangaju tokom čitavog turnira, ali nije na kraju uspio da dođe do prve masters titule u prvom takvom finalu

Igrali Masters finale u Šangaju

Ćorić Đokoviću: Ti si najbolji

Edmir Škorić

Hrvatski teniser Borna Ćorić poražen je u finalu Mastersa u Šangaju od Novaka Đokovića.

Sjajno je Borna igrao i finale i kompletan turnir, ali nije uspio da zaustavi nevjerovatnog Đokovića, koji je stigao do 32. masters titule u karijeri.

"Čestitam Novaku, podigao je igru na novi nivo danas. Nije bilo baš zabavno za mene, da budem iskren. Ti si jedan jedan od najboljih igrača u historiji tenisa i svaka čast na tome što si uradio", rekao je Ćorić.

Nakon ovog finala Borna će biti 13. igrač svijeta. Zahvalio se i publici u Šangaju.

"Svaki meč sam igrao u izuzetnoj atmosferi, jednoj od najboljih na svetu. Vi činite naš posao mnogo lakšim. Nadam se da ćemo se vidjeti i sljedeće godine", rekao je hrvatski teniser.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.