Ćorić preko Federera do finala Šangaja i meča s Đokovićem
U finalu će Ćorić igrati protiv Đokovića. Ovo će biti treći duel dvojice tenisera, a prethodna dva puta je pobjedu upisao Novak Đoković.

ATP Šangaj, polufinale

Ćorić preko Federera do finala Šangaja i meča s Đokovićem

S. Bošković

U polufinalu ATP Master turnira u Šangaju Borna Ćorić je s 2:0 u setovima savladao Rogera Federera.

Ćorić je odigrao fantastičan meč protiv bivšeg prvog tenisera svijeta i zasluženo slavio.

Na početku prvog seta 21-godišnji teniser pravi break, a nakon toga igra fantastično na svom servisu, te švicarskom teniseru ne dopušta da uzvrati break i dobija prvi set.

U drugom setu gledala se slična situacija. Ćorić uzima servis Federeru, te do kraja seta čuva tu prednost i zasluženo slavi.

U finalu će snage odmjeriti s Novakom Đokovićem koji je nešto ranije bio bolji od Alexandera Zvereva rezultatom 2:0 u setovima (6:2, 6:1).

ATP Šangaj, polufinale:

Borna Ćorić - Roger Federer 2:0 (6:4, 6:4)
Novak Đoković - Alexandar Zverev 2:0 (6:2, 6:1)

Top Komentari

Merlin
Ako je ovo na slici Ćorić, ja sam Del Potro! Levati!
18 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi