Bornino vrijeme tek dolazi, ali Novak je trenutno najbolji: Đoković stigao do broja 32!
Novak odavno ne zna za poraz, reda pobjede, osvaja turnire i vraća se na prvo mjesto ATP liste. Borna je bio sjajan u Šangaju, jučer i danas posebno, ali Đoković je trenutno nedodirljiv

Hrvat je bio odličan, ali nije bilo dovolljno

Bornino vrijeme tek dolazi, ali Novak je trenutno najbolji: Đoković stigao do broja 32!

E. Škorić

Novak Đoković je nastavio da dominira teniskim terenima, pa je stigao do titule Mastersa u Šangaju.

Đoković je stigao do 32. Mastersa u karijeri, dok je ovo za mladog Bornu Ćorića bilo prvo finale i bio je jako motivisan poslije trijumfa nad Rogerom Federerom, no nije imao šansi protiv srbijanskog igrača.

Novak je dobro otvorio meč i lagano došao do prvog gema, da bi u šestom gemu brejkom došao do 4:2, pa je prvi set završio u njegovu korist rezultatom 6:3.

Na početku drugog seta je Novak imao priliku da dođe do 15:30, ali je Borna nestvarnim presingom došao do poena. Ipak, Hrvat ubrzo pravi greške, a onda prelak volej na mreži ne koristi i pravi grešku turnira te poklanja gem rivalu.

To je možda bio i prelomni trenutak, pošto Hrvat nije smogao snage da se vrati u meč.

Opšti je zaključak da je igrao dobro, da je bio odličan i danas kao i tokom čitavog turnira, ali da ovako razigranog i motivisanog Novaka niko ne može da zaustavi.

Novak od Wimbledona ima skor 26-1, a slavio je na zadnjih 17 mečeva. Sada je Rafaelu Nadalu prišao na samo jednu masters titulu zaostatka.

Masters u Šangaju, finale:
Borna Ćorić (Hrv) - Novak Đoković (Srb) 3:6, 4:6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi