Ćorić: Odigrao sam jedan od najboljih mečeva u životu
Ćorić je po drugi put u karijeri pobijedio Rogera Federera. Trenutni omjer ovih tenisera je 2:2, ali je Ćorić pokazao da je itekako među boljim mladim teniserima čiji se skok tek treba očekivati (Foto: EPA)

Nakon što je srušio Federera

Ćorić: Odigrao sam jedan od najboljih mečeva u životu

Midhat Šljivak

Hrvatski teniser Borna Ćorić savladao je danas Rogera Federera na ATP Mastersu u Šangaju.

Borna je fantastičnom igrom srušio jednog od najvećih tenisera svih vremena, a Fedex je kao pravi šampion priznao da je pobjeda Ćorića zaslužena.

"Borna je zasluženo pobijedio i jednostavno bio bolji danas. Imao je bolje udarce, odlično se kretao i mislim da je to to", rekao je Federer, te je dodao:

"Dopustio sam mu da mi uzme break na otvaranjima oba seta. Bilo se potom teško vratiti iz minusa, posebno jer je igrao odlično. Podloga je bila jako brza i to je njemu odgovaralo", istakao je Federer.

Ćorić je sa druge strane istakao veliko zadovoljstvo i tvrdi da je odigrao jedan od najboljih mečeva u životu.

"Odigrao sam jedan od najboljih mečeva u životu. Ovo je nešto posebno. Uspjeh je još veći jer sam na turnir došao sa bolovima u vratu i razmišljao sam da odustanem. Odigrao sam 100 puta bolje nego što sam očekivao", poručio je Ćorić.

Hrvatskog tenisera u finalu čeka Novak Đoković.

Top Komentari

Mr.Balboa
Ajmo Borna sutra I djoleta pregazi ;)
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi