Turski fudbaler je u Romu stigao kao anonimus, ali je pokazao da se radi o ogromnom potencijalu. Roma ga je platila 13,4 miliona eura i na njemu će vjerovatno zaraditi ogroman novac.

Cengiz Under na meti Bavaraca

Roma dobila upozorenje: "Bayern ga želi dovesti već u januaru za ogroman novac"

Endin Čaušević

Turski reprezentativac Cengiz Under u Romu je stigao na ljeto 2017. godine, a mnogi su tada poručili rimskom klubu da su napravili veliki promašaj njegovim dovođenjem.

Cengiz Under je oduševio mnoge svojim igrama u Basaksehiru, a Roma je odmah reagovala i odlučila ga angažovati. U prvih nekoliko mjeseci turski fudbaler se nije baš najbolje snalazio, ali je onda počeo pokazivati svoj veliki potencijal.

Ove sezone Cengiz Under je standardan u ekipi Eusebija Di Francesca i već je postigao nekoliko sjajnih golova. Turčin je skrenuo pažnju mnogih evropskih velikana, a italijanski mediji prenose da je Bayern već spreman da ga angažuje u januaru što je potvrdio i njegov agent.

"Bayern pomno prati njegove partije. Sve što mogu reći da nije nemoguće da on pređe u Bayern za veliki novac", poručio je agent fudbalera Rome.

Navodno, Bavarci su spremni za njega izdvojiti između 50 i 60 miliona eura što bi značilo da bi Roma mogla zaraditi nevjerovatnu sumu novca jer su ga doveli za svega 13,4 miliona eura.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.