Da li će uspjeti?

Coutinho predložio čelnicima Barcelone kojeg napadača da dovedu umjesto Suareza

Endin Čaušević

Špakulacije oko zimskog prelaznog roka već uveliko traju, a najviše se u sportskoj javnosti priča o tome koga bi Barcelona mogla dovesti početkom 2019. godine.

Španski mediji već uveliko pišu o tome da čelnici Barcelone u zimskom prelaznom roku žele napraviti nekoliko izmjena u igračkom kadru, no veliki remot dolazi tek na kraju ove sezone. Skauti Barce pomno prate oko dvadesetak fudbalera na gotovo svim pozicijama, a čak i na mjestu napadača gdje imaju Luisa Suareza.

Urugvajski fudbaler je od dolaska u Barcelonu odigrao nekoliko sjajnih sezona, ali ove godine ne blista u dresu katalonskog kluba. Iako je njegovo mjesto zacementirano u početnom sastavu sve više se priča o tome da u Barceloni nisu zadovoljni igrama Suareza u prethodnih nekoliko mjeseci.

Navodno, u Barceloni se već raspituju o nekim napadačima, te je čak svoj prijedlog dao i Philippe Coutinho. Španski AS prenosi da je Coutinho predložio čelnicima kluba da dovedu Roberta Firmina iz Liverpoola jer vjeruje da bi se sjajno uklopio u igru Barcelone. Da li će Barca uspjeti dovesti još jednog igrača Redsa ostaje da se vidi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.