Abidal je napravio samo jednu pogrešku, ali bi ga baš ona mogla skupo koštati

Tehnički sekretar Barcelone

Abidal je napravio samo jednu pogrešku, ali bi ga baš ona mogla skupo koštati

Nakon što je preuzeo posao od Roberta Fernandeza, od Erica Abidala se nije očekivalo da učini isto što i Fernandez. Bivši fudbaler nije imao prethodnog iskustva u svojoj novoj ulozi, a Barcelona je rizikovala postavljanjem Francuza kao tehničkog sekretara, posebno prije ključnog prelaznog roka.

Ipak, rizik je donio velike dividende. Barcelona je dobila tri nova mlada igrača u Clementu Lengletu, Arthuru i Malcomu, od kojih se očekuje da postanu zvijezde. Takođe je Abidal je doveo čileansku superzvijezu Artura Vidala kao zamjenu za Paulinha, koji je bio otpušten i za deset miliona eura vratio se nazad u Kinu.

Novi tehnički sekretar Barcelone uspio je da se otarasi nekih igrača, smakne ih sa platnog spiska. Otišli su Gerard Deulofeu, Lucas Digne, Aleix Vidal, Yerry Mina i Marlon, a također poslali su na posudbu Andrea Gomesa i Paco Alcácera. Nijedan igrač koji je napustio klub nije bio blizu prvog tima, dok su novi u ozbiljnim kombinacijama.

Posle završetka prelaznog roka od prodaje igrača preko Abidala Barcelona je zaradila 82 miliona eura, a riješila se i dobrog dijela plata.

Pa ipak, iako je prelazni rok ocijenjen kao jedan od najboljih, izgleda da je Eric Abidal napravio ogromnu grešku zbog koje bi krivicu trebalo podijeliti sa Ernesteom Valverdeom i ostatkom menadžmenta. Bila je to odluka Francuza da pusti Paca Alcasera, koji je u ffantastičnoj formi kako u za klubu tako i u reprezentaciji.

Ovaj 25-godišnji španski napadač otišao je prema Borussiji Dortmundu na pozajmicu, a klub iz Bundeslige ima mogućnost da ga na kraju sezone otkupi za 23 miliona, što bi za sedam miliona bilo manje nego koliko su ga platili.

Od pridruživanja Dortmundu, Alcacer je postigao sedam golova u četiri nastupa za svoj novi klub, i to samo jednu utakmicu počevši od prve minute. Odigrao je ukupno 171 minutu. Takođe je postigao tri gola u dva nastupa za špansku reprezentaciju, uključujući i posljednji protiv Engleske.

Nakon što je postigao pogodak na stadionu Sánchez Pizjuán Paco Alcácer je ostvario i statisčki podvig budući da je svaki od njegovih posljednjih deset šuteva u okvir gola bilo uspješno, pa bez sumnje možemo zaključiti kako je to napadač koji je u Evropi trenutno u najboljoj formi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona ne samo da bi mogla biti u finansijskom gubitku zbog njega, već bi tim mogao da pati s obzirom da Luis Suarez definitivno ulazi u godine. KLub će stoga morati angažirati u dogledno vrijeme klasičnog napadača, spominje se Poljak Piatek, ali će u tom slučaju morati odriješiti kesu.

Nije prvi put da je menadžment Barcelone pravio greške ne puštajući dovoljno vremena pojedinim igračima, zbog kojih su kasnije zažalili. Sada, nakon što je Suarezova forma počela opadati posle impresivnog početka sezone, Eric Abidal možda žali zbog svoje odluke.

Top Komentari

adnanski
Ma kakva greska!? Zabio sad nekoliko golova i odmah greska...Za njega se uopste ne moze reci da nije dobio sansu u Barci vec da je nije iskoristio..pa za prvijenac mu je trebalo 20+ utakmica,istina nije ih sve poceo ali sansu je deginitivno dobio..
14 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi