Češki napadač

Schick: Imao sam ponudu Dortmunda, ali sam htio ostati u Italiji

Romin napadač Patrik Schick rekao je u razgovoru za češke medije da je imao šansu da pređe u Borussiju Dortmund, ali je ipak odlučio da ostane u Italiji i na kraju potpiše zua Romu.

Podsjetimo, Schick je u jednom trenutku karijere bio vrlo blizu potpisa za Juventus, ali je cijela stvar propala u posljednji čas, pa je Roma odlučila da iskoristi takav rasplet situacije i da angažuje korpulentnog napadača.

Schick se u razgovoru za magazin Hattrick prisjetio da je imao ponudu izu Njemačke.

"Borussia Dortmund? Da, to je bila jedna od ponuda koju je Sampdoria dobila. Ali, ja sam htio da ostanem u Italiji. Ovdje sam se ustalio i naučio jezik. Dakle, Roma je bila moj prvi izbor", rekao je Schick koji se osvrnuo i na golgetersku krizu.

"Član sam velikog tima i sasvim je normalno da postoji pritisak. Najgore je iza mene i nadam se da je najbolje odmah iza ugla", poručio je ovaj napadač.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.