(Foto: T. Hebib) Atalanta trenutno ne liči na mašineriju koja je pregazila Sarajevo. Gomez jeste postigao tri gola u novoj sezoni Serije A, ali njegovoj ekipi nikako ne ide.

Šta se dešava sa Atalantom?

Papu Gomez se prisjetio boljih dana: Sarajevu smo zabili osam golova, a sada...

Činilo se da je pred Atalantom sjajna sezona u Seriji A. Ekipa iz Bergama je otvorila novi ciklus razbijanjem Frosinonea sa 4:0, a onda je zamalo i nokautirala Romu na Olimpicu u susretu koji je u konačnici ipak završen rezultatom 3:3.

Ipak, Atalanta je od tada poptuno stala i trenutno se ne nazire izlazak iz krize Gaspernijevih izabranika.

Atalanta je nakon osam kola Serije A na 17. mjestu tabele, a ovu ekipu itekako muči neefikasnost. Vjerovali ili ne, Atalanta je u posljednjih pet utakmica Serije A postigla tek dva gola i to oba na istom meču, protiv Milana.

Glavna uzdanica Atalante je svakako Papu Gomez koji je za Sky Sport 24 govorio o mukama svoje ekipe, a nakratko se prisjetio i boljih dana i trijumfa (0:8) nad Sarajevom na Koševu u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

"Pred nama su utakmice sa ekipama kojima su što prije potrebni bodovi, baš kao i nama. Ali moramo se potruditi da ostvarimo pozitivne rezultate i popravimo naš položaj na tabeli", poručio je Alejandro Papu Gomez, pa nastavio:

"Golovi? Dva gola u posljednjih nekoliko mečeva nikako nije dovoljno. Mi smo ekipa koja je postigla osam golova u Sarajevu, četiri gola Haifi, tri protiv Rome i četiri protiv Frosinonea. Govorimo sebi da je ovo jednostavno period u kojem nam ne ide, za razliku od prethodnih godina. Sada lopta neće u gol".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Prisjetio se Gomez i bolnog ispadanja od Kopengahena u play-offu za grupnu fazu Lige Evrope. Atalanta je bila bolja u oba duela, ali je na kraju penal lutrija pripala protivniku.

"Naša najveća motivacija je bilo igranje u Ligi Evrope, spremali smo se za to i onda smo ostali bez plasmana. Tako smo ostali bez motivacije, bilo je to ogromno razočarenje. Nadam se da ćemo se oporaviti jer nismo u dobroj poziciji, postaje rizično", istakao je Gomez.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.