Osim derbija kola u Mostaru, danas je na rasporedu još jedan derbi i to onaj koji će na Koševu odigrati Sarajevo i tuzlanska Sloboda.

Premijer liga BiH, 14. kolo

Tačno u tri: Obračun Bilbije i Krpića Pod Bijelim brijegom

Reprezentativna pauza je gotova, a danas nam se vraća i Premijer liga BiH i to izuzetno zanimljivim utakmicama 14. kola.

Prva subota Premijer lige nakon reprezentativne pauze je svakako u znaku velikog derbija Pod Bijelim brijegom u kojem će snage odmjeriti aktuelni prvak i viceprvak BiH, Zrinjski i Željezničar.

Željezničar se u prošlom kolu velikim preokratom protiv Čelika čini se "iškupao" iz rezultatske krize, ali danas gostuje Zrinjskom koji je u zadnja četiri meča Premijer lige nanizao isto toliko pobjeda.

Biće ovo duel i dvojice najboljih strijelaca dosadašnjeg dijela domaćeg šampionata - Željinog Kripića i fudbalera Zrinjskog Nemanje Bilbije. Njih dvojica su do sada postigla po devet golova.

Jasno je da je Zrinjski favorit u današnjem susretu koji se igra od 15:00 sati, ali Plemići nikako ne žele podcijeniti Želju, što je pred ovaj meč poručio i trener Blaž Slišković.

Svi koji žele prognozirati ovaj duel mogu to učiniti u kladionici MOZZART koja nudi odlične kvote za derbi Pod Bijelim brijegom.

Ubrzo nakon što sudija označi kraj u Mostaru, na Koševu bi trebao početi (17:00) još jedan izuzetno zanimljiv duel, derbi starih znanaca - Sarajeva i Slobode.

Lider prvenstva, Sarajevo, igra sjajno, ekipa je koja je u najboljoj formi u Premijer ligi, a pred reprezentativnu pauzu su izabranici Husrefa Musemića deklasirali Mladost u Doboju kod Kaknja sa čak 0:6.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Fudbaleri Sarajeva tako u sjajnom raspoloženju dočekuju susret sa Slobodom, ali će Tuzlaci sigurno biti puno tvrđi orah iako su u proteklih nekoliko kola nanizali loše rezultate. Ipak, izabranici Zlatana Nalića će sigurno izuzetno motovisani ući u duel na Koševu.

Danas od 15:00 sati se igraju još dvije utakmice u kojima bi također mogle donijeti dosta uzbuđenja. Tuzla City na svom terenu dočekuje Mladost, dok će Zvijezda 09, koja je u prošlom kolu upisala prvi trijumf u sezoni, u Ugljeviku ugostiti GOŠK.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.