Papu Gomez se prisjetio boljih dana: Sarajevu smo zabili osam golova, a sada...
(Foto: T. Hebib) Atalanta trenutno ne liči na mašineriju koja je pregazila Sarajevo. Gomez jeste postigao tri gola u novoj sezoni Serije A, ali njegovoj ekipi nikako ne ide.

Šta se dešava sa Atalantom?

Papu Gomez se prisjetio boljih dana: Sarajevu smo zabili osam golova, a sada...

Činilo se da je pred Atalantom sjajna sezona u Seriji A. Ekipa iz Bergama je otvorila novi ciklus razbijanjem Frosinonea sa 4:0, a onda je zamalo i nokautirala Romu na Olimpicu u susretu koji je u konačnici ipak završen rezultatom 3:3.

Ipak, Atalanta je od tada poptuno stala i trenutno se ne nazire izlazak iz krize Gaspernijevih izabranika.

Atalanta je nakon osam kola Serije A na 17. mjestu tabele, a ovu ekipu itekako muči neefikasnost. Vjerovali ili ne, Atalanta je u posljednjih pet utakmica Serije A postigla tek dva gola i to oba na istom meču, protiv Milana.

Glavna uzdanica Atalante je svakako Papu Gomez koji je za Sky Sport 24 govorio o mukama svoje ekipe, a nakratko se prisjetio i boljih dana i trijumfa (0:8) nad Sarajevom na Koševu u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

"Pred nama su utakmice sa ekipama kojima su što prije potrebni bodovi, baš kao i nama. Ali moramo se potruditi da ostvarimo pozitivne rezultate i popravimo naš položaj na tabeli", poručio je Alejandro Papu Gomez, pa nastavio:

"Golovi? Dva gola u posljednjih nekoliko mečeva nikako nije dovoljno. Mi smo ekipa koja je postigla osam golova u Sarajevu, četiri gola Haifi, tri protiv Rome i četiri protiv Frosinonea. Govorimo sebi da je ovo jednostavno period u kojem nam ne ide, za razliku od prethodnih godina. Sada lopta neće u gol".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Prisjetio se Gomez i bolnog ispadanja od Kopengahena u play-offu za grupnu fazu Lige Evrope. Atalanta je bila bolja u oba duela, ali je na kraju penal lutrija pripala protivniku.

"Naša najveća motivacija je bilo igranje u Ligi Evrope, spremali smo se za to i onda smo ostali bez plasmana. Tako smo ostali bez motivacije, bilo je to ogromno razočarenje. Nadam se da ćemo se oporaviti jer nismo u dobroj poziciji, postaje rizično", istakao je Gomez.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AMKO
Herceg ti jebem i majku
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi