Zrinjski nije zaboravio Franju Vladića

Član zlatne generacije Veleža

Zrinjski nije zaboravio Franju Vladića

S. Mlaćo

Franjo Vladić Kulje rođen je na današnji dan 1950. godine u Mostaru, član zlatne generacije mostarskog Veleža iz sedamdesetih godina, posebno legendarnog trojca BMV (Bajević - Marić - Vladić), odigravši 700 utakmica bio je strijelac 300 golova.

Igrao je za sve reprezentacije bivše države, a posebno se pamti njegov gol Englezima na Wembleyu.

Nakon igračke karijere Franjo Vladić Kulje bio je trener svih uzrasta u Nogometnoj Školi HŠK Zrinjski i pomoćni trener HŠK Zrinjski Mostar, Kulju su na njegov rođendan ispred HŠK Zrinjski Mostar posjetili Dragan Perić, Vladimir Skočajić Taramba, Drago Bokšić i Stipo Jurić i uručili mu  loptu i dres HŠK Zrinjski s brojem deset.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Seva1956
Bio si i ostao LEGENDA VELEŽA,takvog te pamtim i pamtiću, jer sam te volio isto kao i Duška, Maru, Čorbu,Vahu i Baku. Želim ti još puno sreće i zdravlja i da nam još dugo poživiš.Jedan je KULJE !!! Marić.Ristić,Hadžiabdić,Čolić,Glavović,Pecelj,Topić,Halilhodžić(Salem),Bajević,VLADIĆ i Vukoje. FORZA VELEŽ !!!
24 7
komunista
hahahah naslova, smlaćo ćaća te jebo retardirani ćuj zrinjski nije zaboravio vladića hahahah bjeri goni se u tri picke materine pavijane slagirani
16 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi