Perez skuplja novac za Hazarda

Asensio u januaru odlazi? Real Madrid odredio cijenu za svog dragulja

Endin Čaušević

Marco Asensio važi za jednog od najboljih mladih igrača u Evropi, ali u Real Madridu nije baš zadovoljan načinom na koji ga tretiraju.

Asensio je oduševio fudbalski svijet svojim potezima u dresu kraljevskog kluba, te su mnogi očekivali da će dobiti mjesto u početnom sastavu Kraljeva. Ipak, Zinedine Zidane mu nije baš toliko vjerovao, a "trend" se nastavio i ove sezone iako je trener sada Julen Lopetegui.

Već neko vrijeme priča se o tome da bi Asensio mogao napustiti Real Madrid iako je to nezamislivo za navijače ovog kluba. No, madridski AS objavio je danas da Florentino Perez ozbiljno razmišlja da Asensija iskoristi u januaru kako bi doveo Edena Hazarda.

Navodno, Perez je spreman da se odrekne jednog od najboljih mladih igrača Evrope kako bi u svoje redove doveo Hazarda. Belgijanac je već dugo na meti Kraljeva, a prodajom Asensija španski velikan bi dodatno napunio svoju kasu.

AS dodaje da je Perez spreman već u januaru da proda Asensija, te je navodno odredio cijenu od 115 miliona eura. Interes za ovog 22-godišnjeg fudbalera pokazali su Manchester United, Liverpool i Chelsea i bit će zanimljivo vidjeti šta će na kraju biti od svega toga.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.