Gosti pobijedili sa 2:1

Navijači Reala ne pamte ovakvu krizu: Levante slavio na Santiago Bernabeu!

Endin Čaušević

Fudbaleri Real Madrida danas su na domaćem terenu doživjeli šokantan poraz od Levantea (1:2) u okviru devetog kola La Lige i tako još jednom pokazali da se nalaze u velikoj rezultatskoj krizi.

Levante nije mogao bolje početi utakmicu jer su gostujući igrači već u sedmoj minuti poveli sa 1:0. Postigo je asitirao Moralesu koji je iskoristio grešku Varanea, a zatim odlično prevario Courtoisa i zatresao mrežu Kraljeva.

Samo pet minuta kasnije gosti iz Valencije su udvostručili svoju prednost. Sudija je prvo svirao slobodni udarac za Levante, ali nakon konsultacija s VAR-om predomislio se i pokazao na bijelu tačku nakon što je Varane igrao rukom.

Odgovornost s bijele tačke preuzeo je Roger koji je pogodio za 0:2 i novi hladan tuš na Santiago Bernabeu. Nakon drugog gola Real Madrid je krenuo u totalnu ofanzivu. Domaći su do kraja prvog dijela imali nekoliko fenomenalnih prilika, ali golman gostiju Oier je fantastično branio.

Istim tempom nastavilo se i u drugom dijelu, a Lopetegui je bacio sve karte u napad. Odbrana Levantea se uspjela nekako odbraniti, no kapitulirali su u 72. minuti. Benzema je asistirao, a loptu u mrežu Oiera zatresao je Marcelo.

Navijači su potom vjerovali da kraljevski klub može do potpunog preokreta. Domaći su napadali nevjerovatnim pritiskom, no Levante je uspio nekako da se odbrani i na kraju pobijedi sa 2:1 Za Real Madrid je ovo već četvrti meč bez pobjede, odnosno treći poraz u četiri utakmice.

Sigurno da će Florentio Perez imati šta da kaže nakon utakmice, a nije isključeno da Julen Lopetegui dobije otkaz iako Kraljeve već u narednom kolu očekuje El Clasico i okršaj protiv Barcelone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 9. kolo:

Real Madrid - Levante 1:2

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.