Moreno napušta Anfield

Klopp ga prekrižio, a za njega se žestoko bore Barcelona i Arsenal

Endin Čaušević

Fudbaleri Liverpoola ove sezone igraju odlično u domaćem prvenstvu gdje će sigurno biti u konkurenciji za osvajanje titule nakon mnogo godina.

Redsi su pod palicom Jurgena Kloppa postali ozbiljna ekipa koja može igrati i protiv onih najjačih, a to su najbolje pokazali prošle sezone kada su došli do finala Lige prvaka. Ipak, njemački stručnjak još uvijek nije u potpunosti zadovoljan igračkim kadrom kojeg ima i već u januaru bi tu moglo biti nekih promjena.

Engleski mediji objavili su prije nekolio dana da je njemački stručnjak u potpunosti prekrižio Alberta Morena koji je bio standardan lijevi bek prethodnih sezona. No, španski fudbaler uopšte nije u planovima Kloppa za ovu sezonu i gotovo sigurno će napustiti Anfield.

Interes za nekadašnjeg igrača Seville pokazali su Arsenal i Barcelona koji su spremni da ga dovedu već u januaru. Katalonskom klubu je hitno potreban lijevi bek jer na toj poziciji imaju samo Jordija Albu i ne bi bilo iznenađenje da Morena vidimo u dresu Barce od januara.

Ipak, ozbiljna konkurencija će im biti Arsenal jer je Unai Emery poručio čelnicima kluba da želi Morena s kojim je uspješno sarađivao u Sevilli. Iako na toj poziciji ima Kolašinca i Monreala čini se da nije baš zadovoljan i želi pojačati konkurenciju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.