Zašto navijači Barce zvižde Dembeleu?
Dembele ove sezone šansu uglavnom dobija s klupe, s tim da je jučer već u 26. minuti ušao umjesto povrijeđenog Messija, ali bio je na meti navijača svog kluba

Nije im baš omiljen

Zašto navijači Barce zvižde Dembeleu?

Edmir Škorić

Ousmane Dembele je i protiv Seville počeo na klupi, ali je nakon povrede Lionela Messija dobio šansu da igra već sredinom prvog dijela.

Talentovani Francuz je u Barcu stigao kao skupo i veliko pojačanje iz Borusije Dormtund i imao je zaista dobrih partija u dresu katalnskog kluba, pa je u 12 mečeva postigoa pet golova ove sezone. Doduše, na čak devet mečeva nije bio starter.

Jučer je dobio šansu da igra nakon što je Messiju stradala desna ruka, ali ni nekoliko dobrih poteza i akcija nije pomoglo Dembeleu na terenu.

Njemu je domaća publika zviždala u raznim intervalima, samo nije poznat razlog zašto nije baš omiljen kod navijača katalonskog kluba.

Potražite više informacija na temu La Liga:

S obzirom da će Messi propustiti naredne četiri sedmice, očekuje se da Dembele igra protiv Intera i Real Madrida naredne mečeve umjesto Argentinca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi