Portugalac je na ljeto 2000. godine iz Barcelone prešao u Real Madrid što je za navijače katalonskog kluba najveća izdaja koja se desila u njihovoj historiji. Znali su kako ga treba "dočekati".

Niko nije tako izdao Barcu kao Portugalac

18 godina od pakla u Barceloni: Povratak Luis Figa i svinjska glava pored korner zastavice

Endin Čaušević

Jedna od najlegendarnijih utakmica između Barcelone i Real Madrida odigrana je na današnji dan na Camp Nou prije 18 godina.

Barcelona je pred krcatim stadionom dočekala ljutog rivala u nikad napetijoj situaciji. Nekoliko mjeseci prije toga jedan od najboljih igrača katalonskog kluba Luis Figo odlučio je napustiti Barcu i potpisati za Real Madrid što je za njih najveća izdaja u historiji kluba.

Te noći Real Madrid i Luis Figo su gostovali na Camp Nou, a Potugalac je igrao od prve minute. Na stadionu su ga dočekale nevjerovatne uvrede od navijača Barcelone koji nisu mogli nikako da prežale njegov odlazak u redove ljutog rivala.

Veliki haos na terenu nastao bi posebno kada je Figo izvodio kornere, a u jednom trenutku sudija je morao čak prekinuti utakmicu. Navijači su flašama, upaljačima, pa čak i svinjskim glavama gađali Figa koji nije mogao vjerovati šte se dešava.

Ova utakmica će sigurno ostati još dugo upamćena jer se igrala u skoro "ratnom" stanju. Treba dodati da su se igrači Barcelona najbolje osvetili Figu jer su pobijedili u ovom meču sa 2:0, a golove su postigli Luis Enrique i Simao.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.