Rakitić još jednom pokazao kako se profesionalac treba odnositi prema bivšem klubu

Nije proslavio gol

Rakitić još jednom pokazao kako se profesionalac treba odnositi prema bivšem klubu

Endin Čaušević

U derbiju devetog kola španske La Lige fudbaler Barcelone sinoć su pred svojim navijačima pobijedili Sevillu sa 4:2.

Katalonski klub je nakon četiri utakmice bez pobjede konačno uspio da upiše trijumf i to protiv Seville sa 4:2. Ipak, utakmicu na Camp Nou obilježila je povreda Lionela Messija koji je nakon 20 minuta morao napustiti teren, ali je prije toga upisao asistenciju i postigao gol.

Do kraja utakmice Sevilla je imala više loptu u posjedu, ali to im se nije isplatilo jer je Barcelona rutinski došla do pobjede. Četvrti gol za Katalonce postigao je hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić koji je upravo iz Seville stigao u Barcelonu.

Ovo nije prvi put za Rakitića da trese mrežu svoje bivše ekipe, ali je ponovo dokazao da je veliki profesionalac jer nije želio da slavi gol. To navijači Seville izuzetno cijene i Rakitić je jedan od rijetkih koji bude dočekan na stadionu ovog kluba aplauzima, dok se Ramos, Dani Alves, Adriano i mnogi drugi ne mogu pohvaliti time.

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi