Sjajni napadač Intera ponovo je presudio Milanu u sudijskoj nadoknadi

Derby della Madonnina pripao Interu

Ko će, ako ne Icardi? Argentinac u 90+ odlučio veliki milanski derbi

Večeras je na Giuseppe Meazzi odigran 222. Derby della Madonnina u kojem je Inter savladao Milan rezultatom 1:0 zahvaljujući golu Maura Icardija iz druge minute sudijske nadoknade.

Inter je većim dijelom susreta bio bolji i konkretniji tim na terenu, ali je golman Milana Donnarumma bio nesavladiv sve do posljednjih trenutaka utakmice kada je napravio veliku grešku i omogućio rivalu da dođe do sva tri boda.

Prvo veliko uzbuđenje na utakmici desilo se u 13. minuti, kada je Mauro Icardi zatresao mrežu Milana ali se uzalud radovao jer je Marco Guida poništio gol zbog ofsajda. U 34. minuti, Inter je pogodio i prečku nakon vrlo lukavog pokušaja Matiasa Vecina.

Igrao se 41. minut kada je Mauro Icardi propustio dobru šansu za Inter, a onda je u narednom napadu poništen još jedan gol, ali ovoga puta Milanu. Strijelac je bio Mateo Musacchio, ali iz očiglednog ofsajda.

Prvo poluvrijeme je donekle moglo zadovoljiti apetite neutralnih ljubitelja fudbala i svih na stadionu, što se nikako ne može reći za drugih 45 minuta koje su protekle u prilično dosadnoj i siromašnoj utakmici u kojoj su se obje ekipe više koncentrisale na čuvanje vlastitog gola. Možda je najveća prilika zabilježena u 58. minuti, kada je Matteo Politano šutirao malo pored gola.

Kada se očekivao posljednji sudijski zvižduk, Inter je stigao do velike pobjede. Donnarumma je imao vrlo loše istrčavanje, a lopta je stigla do Icardija koji se, po ko zna koji put, pretvara u Interovog heroja i glavom pogađa za sva tri boda.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inter je sada treći na tabeli sa 19 osvojenih bodova, dok je Milan na skromnom 12. mjestu sa isto toliko bodova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.