Derby della Madonnina: Nekada Ronaldo i Maldini, večeras Icardi i Higuain
Bit će ovo 222. derbi della Madonnina. Inter ima 78, a Milan 76 pobjeda uz 67 remija.

U susret derbiju grada Milana

Derby della Madonnina: Nekada Ronaldo i Maldini, večeras Icardi i Higuain

Pierluigi Collina na centru, Fabio Capello na jednoj, Marcelo Lippi na drugoj klupi, Ronaldo u napadu, Paulo Maldini u odbrani...

Večeras je na programu još jedan "Derby della Madonnina", susret velikih milanskih rivala - Intera i Milana.

Čini se kako ovaj derbi polako dobija stari sjaj koji je gotovo potpuno nestao u proteklim godinama jer su obje ekipe bile u vrlo teškim situacijama i nisu prikazivale rezultate na koje su nas navikle.

Nadamo se da dolaze neka bolja vremena za oba tima, a to nam nagovještavaju nekim vrlo atraktivnim transferima minulog prelaznog roka, ali i sve boljim rezultatima u posljednjim sedmicama.

Ipak, današnji derbi grada Milana još uvijek nije ni blijeda sjena onoga od prije 10 ili 20 godina kada su dres pomenuta dva kluba nosili najbolji igrači svog vremena.

Ako govorimo o periodu s kraja 20. stoljeća. sjetit ćemo se da su tada na jednoj strani bile ikone poput Gianluca Pagliuce, Giuseppea Bergomija, Javiera Zanettija, Roberta Biaggija ili Ronalda, dok su Rossonere predvodili Paulo Maldini, Alessandro Costacurta, George Weah, Roberto Donadoni ili Leonardo.

Šmek utakmicama Milana i Intera, ali i općenito italijanskim derbijima, u to vrijeme je davao i legendarni sudac Pierluigi Collina bez kojeg gotovo nisu prolazili derbiji u Italiji u to vrijeme.

Kasnije su se u dresu Nerrazzura proslavili igrači poput Obafemi Martinsa, Adriana, Marca Materazzija, Christiana Verona ili Dejana Stankovića, a u dresu Rossonera Dida, Kaka ili Ševčenko.

Zanimljivo, dres oba kluba su nosile ikone poput Andree Pirla, Zlatana Ibrahimovića, Clarenca Seedorfa ili Ronalda, ali danas su došla neka druga vremena.

Bez obzira što nijedna od ove dvije ekipe više nije u samom vrhu evropskog fudbala, njihov međusobni susret je uvijek privlačio mnogo pažnje, pa će tako biti i večeras.

Nadamo se da ćemo gledati jedan kvalitetanmeč sa mnogo golova za koje će s jedne strane biti zadužen Mauro Icardi, a sa druge Gonzalo Higuain.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Svemu dodajmo da ovaj susret počinje u 20.30 sati.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi