Trener Rome ljut je zbog poraza od SPAL-a, ali brani igrače od kritika i nada se da će oni s malo više dosljednosti igrati u narednim mečevima

Trener Rome pred duel s CSKA

EDF: Džeko mora da bude lider, a stvari koje se dese u svlačionici moraju tu i ostati

Edmir Škorić

Trener Rome Eusebio Di Francesco je priznao kako ga muči Romina nedosljednost i kako je njegova ekipa bez karaktera, ali također su ga zabrinule kritike na račun igrača.

Romin niz od četiri pobjede je završen nakon poraza od SPAL-a (0:2), a njegov tim već sutra dočekuje CSKA Moskvu u okviru Lige prvaka.

"Stvari koje se dese u svlačionici ostaju u svlačionici. Razlozi za naše pobjede i poraze? Mislim da je naša nedosljednost najveći problem. Želimo da igramo sa dosta drčnosti, ali danas moram reći da smo imali nevjerovatno loše drugo poluvrijeme protiv SPAL-a. Nismo mogli pobijediti SPAL i to se vidjelo, ali nismo se mogli oporaviti nakon dosuđenog penala za njih. Čitav tim mora da se popravi, pogotovo karakterno", rekao je Di Francesco, pa je dodao:

"Moramo raditi jako i moramo napredovati da bismo ispunili svoje želje. U poređenju s Plzenom, CSKA je veoma tehnički potkovan tim. Govorimo o mladom timu koji ima puno kvaliteta. CSKA često mijenja svoj način igre i zaista ne znam sa kojim načinom igre ćemo se susresti sutra. Mislim da De Rossi, Kolarov i Schick će se vratiit, ali vidjet ćemo sutra".

Smetaju mu kritike na račun igrača Rome...

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Ne želim da pričam o pojedincima, ali moramo raditi svi dobro raditi za tim. Džeko? Mora da bude naš lider, a podrška navijača nam je svakako dobro došla", istakao je EDF.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.