Šta se desilo sa Ajdinom Hasićem i zbog čega je iznenada napustio Dinamo? Odgovor se još čeka...

Sve se promijenilo preko noći

Bosanac u čudnim okolnostima napustio Dinamo, na Maksimiru bez komentara

Hrvatski mediji jutros donose vijest da je mladi bh. fudbaler Ajdin Hasić iznenada napustio zagrebački Dinamo i to kao slobodan igrač.

Iako je 17-godišnji Hasić važio za jednog od najvećeg talenata Modrih, na kojem je klub sa Maksimira u budućnosti trebao bogato zaraditi, na kraju je došlo do raskida saradnje i to u vrlo čudnim okolnostima.

Hasić je u Dinamo došao još kao dječak, a sa hrvatskim prvakom je imao stipendijski ugovor do januara 2021. godine koji je potpisao prije 10 mjeseci. Međutim, Dinamo i Hasić su prije nekoliko dana potpisali sporazumni raskid ugovora, što je vijest koja zvuči nevjerovatno jer nikom nije jasno zašto se Dinamo tek tako odrekao svog velikog talenta, ali i potencijalno milionske zarade.

Dodatnu konfuziju u cijeloj priči stvara to što su čelnici Dinama pokušali osporiti raskid, ali Hasića i njegovu porodicu to nije omelo u njihovoj odluci pa su zato angažovali i poznatog splitskog advokata Davora Radića, koji u Hrvatskoj već godinama slovi kao najupućeniji u fudbalska pitanja.

"Tačno je da su me Ajdin i njegova porodica angažovali radi pravne pomoći i zastupanja. Ne bih ulazio u detalje priče, jer to ne bi bilo profesionalno, ali mogu vam reći da je sporazumni raskid ugovora zaista zaključen i potpisan", rekao je Radić za Sportske novosti, dok je Dinamov glasnogovornik Alen Lesički ostao "zakopčan do grla":

"Za sada nemamo komentara na tu temu", poruka je iz Maksimira.

Nepoznate okolnosti iznenadnog završetka saradnje Dinama sa Ajdinom Hasićem bi trebale biti razjašnjene u narednom periodu, ali očito je neko u Maksimiru napravio veliki gaf koji je izazvao potrese u klubu.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Ajdin Hasić je tek prije dvije sedmice napunio 17 godina, a ove sezone je upisao pet nastupa za Dinamo II i postigao je jedan gol. Hasić bi odigrao i više utakmica za drugi tim Dinama da nedavno nije nastupao za U-19 reprezentaciju BiH, gdje je bio daleko najmlađi na terenu a uspio je zabiti dva gola na tri utakmice.

Želi ga pola Evrope

Hrvatski mediji navode i da su za Ajdina Hasića interesovanje već pokazivali neki od najvećih evropskih klubova kao što su Real Madrid, Barcelona, Borussia Dortmund, Everton, Salzburg...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.