Sutra odluka komisija NS FBiH

Antoni Bandić pred suspenzijom, Slavenu novčana kazna?

Samir Mlaćo

Iza nas su susreti 11. kola Prve lige FBiH. Jedan od derbija odigran je u Orašje gdje je Orašje ugostilo mostarski Velež, a Rođeni su nakon preokreta slavili 3:1, te ostali na liderskoj poziciji sa 27 osvojenih bodova.

Domaći su prvi poveli pogotkom Prgića, da bi Rođeni u nastakvu postigli tri pogotka i nastavili seriju dobrih igara.

Glavni sudija meča u Orašju bio je Antoni Bandić koji je prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao SportSport.ba dobio negativnu ocjenu kontrolora suđenja Jasmina Topića iz Cazina.

Sutra će organi Saveza raspravljati o ocjeni za Bandića koji je prema nezvaničnim informacijama oštetio domaći tim, a ukoliko se izvještaj usvoji, sudiji iz Gruda prijeti suspenzija.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Također, sutra će biti razmatrana i prijava Komisije za takmičenje NS FBiH koja je pokrenula disciplinski postupak protiv NK Slaven i članova ovog kluba Taiba Selimovića i Aziza Sulejmanovića zbog povrede popisa i obmanjivanja, te dovođenja u zabludu nadležnih takmičarskih organa NS FBiH, institucija NS FBiH, kao i cjelokupne javnosti.

Saznajemo da timu iz Živinica prijeti novčana kazna.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.