Mourinho je u nedostatku Sancheza i Lingarda šansu pružio mladiću kojeg je već vodio na američku turneju prije početka sezone, a sada bi mogao upisati prve minute u Ligi prvaka

Chong na klupi

Ko je mladić koji je dobio priliku da bude večeras u timu Uniteda protiv Juventusa?

Edmir Škorić

Jedno ime na Unitedovom spisku za meč s Juventusom mnoge je zateklo

Manchester United i Juventus odigrat će derbi 3. kola grupne faze Lige prvaka večeras od 21 sat na Old Traffordu.

Bit će to sudar Cristiana Ronalda sa bivšim klubom, a na terenu ćemo gledati i našeg Miralema Pjanića.

I jedan i drugi tim raspolažu sjajnim igračima, pa se očekuje kvalitetan nogometni meč.

Međutim, svi oni koji su pročitali sastave (pa i igrače koji su na klupi) nisu mogli, a da ne primijete da je u Unitedovoj ekipi i Tahith Chong.

Ko je on? Radi se o mladom igraču koji je igrao za U23 tim Uniteda, bio je član juniora, mada ga je Mourinho prije početka sezone vodio na pripreme u SAD.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Kako nema Alexisa Sancheza i Jessea Lingarda, Mourinho je odlučio da malog Holanđanina ubaci u ekipu i čekat će svoju šansu s klupe. On je u Unitedu od ljeta 2016. godine, igra na poziciji krila i rođen je 4. decembra 1999. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.