Manchester United je večeras bio isuviše oprezan i sa takvom igrom tim Josea Mourinha nije mogao previš ni da očekuje

Juventus ostvario i treću pobjedu u Ligi prvaka

Dybala utišao Old Trafford

Edmir Škorić, foto: EPA

U derbiju večeri u Ligi prvaka Juventus je s minimalnih 1:0 savladao domaći Manchester United na Old Traffordu.

Juventus je na pragu plasmana u nokaut fazu Lige prvaka, pošto je večeras stigao i do treće pobjede, ali ovaj put im je daleko bilo najteže

Cristiano Ronaldo se vratio na Old Trafford, nije uspio da postigne pogodak, ali njegov tim je slavio i to je zasigurno i njemu najvažnije.

Od početka je Juve dominirao, činilo se kao da igra neku "običnu" prvenstvenu utakmicu, dok je United djelovao isuviše oprezno, pa je već u 17. minuti De Gea vadio loptu iz mreže. Dybala je bio strijelac za, ispostavit će se, pobjedu Stare dame.

Najbolju šansu United je imao tek u 75. minuti, kada je udarac Paula Pogbe završio na stativu, a Mourinhov tim nije smogao snage da se spasi poraza.

Juve sada ima devet bodova, United četiri, a Valencia dva boda, dok je zadnji na tabeli Young Boys s jednim bodom. U narednom kolu će United u goste Juventusu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.